پیامهای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پویش ملی اطلاع رسانی با محوریت «نان سالم» را از ۱۵ لغایت ۳۰ آذرماه ۱۴۰۴برگزار می کند.
- فیبر نامحلول موجود در نان کامل از ایجاد یبوست پیشگیری می کند.
- با مصرف نان سبوس دار و دریافت فیبر بیشتر عملکرد دستگاه گوارش خود را بهبود دهید.
- نان داغ را فورا در کیسه پلاستیکی قرار ندهید تا از ایجاد رطوبت و کپکزدگی جلوگیری شود.
- نان مصرفی روزانه خود را از نانهای سبوسدار انتخاب کنید خطر ابتلا به دیابت را در خود کاهش دهید
- نان را به اندازه مصرف کنید و از دورریز آن بپرهیزید .
- نان را از رژیم غذایی خود حذف نکنید، بلکه نان سالم مصرف کنید.
- نان منبع اصلی کربوهیدراتهای پیچیده است و نباید بهطور کامل حذف شود.
- با مصرف روزانه نان کامل ، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، چاقی و دیابت نوع ۲ را کاهش دهید.
- نان کامل با سبوس طبیعی گندم، به بدن شما کمک میکند سالمتر بمانید .
- در وعده های غذایی از نان سبوسدار استفاده کنید تا احساس سیری بیشتری داشته باشید.
- برای سلامت گوارش و پیشگیری از یبوست نان مصرفی روزانه خود را از سبوس دار انتخاب کنید.
- برای تامین فیبر، ویتامین های گروه B و مواد معدنی نان های سبوس دار را جایگزین نان لواش و تافتون یا تست های سفید کنید.
- برای کاهش ضایعات نان بلافاصله بعد از سرد شدن نان آن را فریز کنید.
- در هنگام خرید نان از کیسه های پارچه ای استفاده کنید.
- از خرید نانهایی که نانوا سبوس را به صورت دستی به خمیر نان اضافه می کند جدا خودداری کنید.
- مصرف نان های سبوس دار خطر بیماری های دیابت و پرفشاری خون را کاهش می دهد.
- نان سبوس دار تامین کننده بخشی از ویتامین های گروه B، انرژی و فیبر است.
- برای حفظ سلامتی از نانهای کم نمک استفاده کنید.
- یکی از منابع مهم دریافت نمک ایرانی ها از نان مصرفی روزانه است پس نان های کم نمک را برای خرید امتحان کنید.
- توصیه می شود بیشتر نان مصرفی روزانه شما از نانهای صنعتی سبوس دار باشد.
- نانهای صنعتی به دلیل استفاده از دستگاه های خودکار و مکانیزه، عدم استفاده از جوش شیرین و عدم آلودگی های فسیلی برای مصرف توصیه می شود.
- در نانهای صنعتی از آنجایی که نیروی انسانی کمتری در پخت نانهای صنعتی دخالت دارند خطرآلودگی نیز کمتر است
- پخت نان در روش صنعتی بدون حرارت مستقیم انجام می شود حرارت مستقیم در نانوایی های سنتی گاهی ممکن است باعث آلودگی های فسیلی بر روی نان شود.
- در روش صنعتی نانهای تولیدی با بسته بندی مناسب و بهداشتی عرضه می شود.
- ارزش غذایی نان های صنعتی به دلیل استفاده از مخمر آهن و ویتامین ها بیشتر است. مخمر برخلاف جوش شیرین منبع غنی از ویتامین های B و املاح معدنی، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، منیزیم، منگنز است.
- نان کامل با داشتن سبوس و جوانه گندم، منبعی غنی از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است.
- نان کامل از آردی با سبوسگیری کمتر از ۶٪ تهیه میشود و حاوی جوانه یا گیاهک گندم است.
- رنگ نان کامل به دلیل داشتن سبوس بیشتر تیره تر از نان های دیگر می باشد.
- فیبر فراوان در نان کامل به بهبود عملکرد رودهها، جلوگیری از یبوست و سلامت گوارش کمک میکند
- نان کامل با شاخص گلیسمی پایینتر، گزینهای مناسب برای افراد دیابتی و کسانی است که مراقب قند خونشان هستند.
- از کودکان تا سالمندان، نان کامل میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد
- مصرف نان کامل خطر دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- با مصرف نان کامل، هزینههای درمانی ناشی از بیماریهای مزمن کاهش مییابد.
روش نگهداری نان :
- در هنگام خرید حتماً اجازه دهید بخار نان تخلیه شده و سرد شود .
- در زمان انتقال نان به منزل آن را در پوشش پارچه ای قرار دهید .
- در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریده اید حتماً نان را قبل از بیات شدن به بُرشهای کوچک تقسیم کرده و در کیسه های مخصوص در فریزر نگهداری نمائید .
- چند دقیقه قبل از مصرف ، نان را از فریزر در آورده و در هوای آزاد نگهداری و یا گرم نموده و مصرف نمائید.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
عناوین روزهای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم
|
شنبه |
۱۵آذر |
انتخاب نان سالم |
|
یک شنبه |
۱۶آذر |
نان سالم و خانواده |
|
دو شنبه |
۱۷آذر |
نان سالم و بیماری های غیرواگیر |
|
سه شنبه |
۱۸ آذر |
نان سالم و رسانه |
|
چهارشنبه |
۱۹ آذر |
نان سالم و سیاستگذاران |
|
پنج شنبه |
۲۰ آذر |
نان سنتی و نان صنعتی |
|
جمعه |
۲۱ آذر |
نان سالم و مواد مغذی آن |
|
شنبه |
۲۲ آذر |
نان سالم و نانوایان |
|
یک شنبه |
۲۳ آذر |
نان سالم و مطالبه گری مردم |
|
دو شنبه |
۲۴ آذر |
غنی سازی نان |
|
سه شنبه |
۲۵ آذر |
نان سالم و نحوه نگهداری آن |
|
چهارشنبه |
۲۶ آذر |
نان و ضایعات آن در کشور |
|
پنج شنبه |
۲۷ آذر |
نان سالم و قیمت نان |
|
جمعه |
۲۸ آذر |
نان سالم و نقش زنان |
|
شنبه |
۲۹ آذر |
نان سالم و صنعت غذا |
|
یک شنبه |
۳۰ آذر |
نان سالم و تولید کننده ها |
کامنت