• 1402/08/22 - 11:49
  • - تعداد بازدید: 42
  • - تعداد بازدید کنندگان: 40
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
به مناسبت هفته قرآن و عترت (ع)

نیم نگاهی به زندگی نامه سید محمد حسین طباطبایى در سالروز رحلت ایشان

علامه، سید محمد حسین طباطبایى، از طرف پدر، به حضرت امام حسن مجتبى( ع) و از طرف مادر، به حضرت امام حسین( ع) مى‌رسد. نه ساله بود که به آموختن قرآن و کتب مقدماتى، مانند« گلستان»،« بوستان»،« نصاب الصبیان»،« اخلاق ناصرى»،« انوار سهیلى»،« تاریخ عجم»،« منشآت امیر نظام» و« ارشاد الحساب» پرداخت همه اینها را در مدت شش سال( از سال 1290 ش، تا سال 1296 ش،) فراگرفت.

38224.mp3 نیم نگاهی به زندگی نامه سید محمد حسین طباطبایى در سالروز رحلت ایشان

زندگى نامه :

علامه، سید محمد حسین طباطبایى، فرزند سید محمد قاضى طباطبایى، در روز 29 ذى‌حجه سال 1321 ق، برابر با اسفند سال 1282 ش، در شهر تبریز، در خاندانى که به علم و فضل و پارسایى شهره بودند، دیده به جهان گشود. نسب وى، از طرف پدر، به حضرت امام حسن مجتبى( ع) و از طرف مادر، به حضرت امام حسین( ع) مى‌رسد. در پنج سالگى، مادر را و در نه سالگى، پدر را از دست داد و وصى پدرش، مرد و زنى را به پرستارى از او و تنها برادرش، سید محمد حسن گمارد. نه ساله بود که در کنار برادر، به آموختن قرآن و کتب مقدماتى، مانند« گلستان»،« بوستان»،« نصاب الصبیان»،« اخلاق ناصرى»،« انوار سهیلى»،« تاریخ عجم»،« منشآت امیر نظام» و« ارشاد الحساب»، در نزد ادیبى لایق، به نام شیخ محمد على سرائى پرداخت و همه اینها را در مدت شش سال( از سال 1290 ش، تا سال 1296 ش،) فراگرفت؛ علاوه بر اینها، زیر نظر استاد، میرزا علینقى خطاط، به یادگیرى فنون خوش‌نویسى همت نهاد.

کرامات علامه سید محمدحسین طباطبایی(ره)

مراقبه و خودسازی

علامه می فرمود: « در شب و روز زمانی را برای حسابرسی خود قرار بدهید و ببینید که این بیست و چهار ساعت چگونه بر شما گذشته، اهل محاسبه باشید، همانطور که یک بازرگان، یک کاسب، دخل و خرج خود و صادرات و واردات خود را حساب می کند، شما ببینید در شبانه روزی که بر شما گذشته چه چیزی اندوخته اید، چه گفته اید، یک یک رفتار و گفتارتان را حساب برسید، از نادرستی ها استغفار کنید، و سعی کنید تکرار نشود، و و برای آنچه شایسته و صالح و به فرمان حاکم عقل بود خدا را شاکر باشید، تا به تدریج برای شما تخلق به اخلاق ربوبی ملکه بشود. »

دنیا

ایشان می فرمود: « عناوین دنیوی، اگر وفا و دوام داشته باشند تا لب گورند و نوعاً هم، بی وفا هستند، بعد از آن مائیم و ابد ما

اثر سوء عصبانیت

 استاد فاطمی نیا به نقل از علامه می فرمودگاهی یک عصبانیت، بیست سال انسان را به عقب می اندازد

شخصیت‌شناسی محمدحسین طباطبایی (علامه طباطبایی)

مطالعه کتاب‌هاى مختلف عرفانى، مانند« فتوحات مکیة» ابن عربى،« شرح فصوص»،« تمهید القواعد» ابن ترکه و بهره‌مندى از محضر عارف برجسته‌اى چون آیة الله میرزا على آقاى قاضى، از علامه شخصیتى ویژه ساخته بود؛ متانت و وقار، تواضع و ادب، پرهیز از محرمات و مکروهات و مداومت بر واجبات و مستحبات، دست‌گیرى از فقرا و جدیت در امر تحصیل و تحقیق، از صفاتى است که وى بنا به تأیید همه کسانى که با ایشان برخورد داشتند، بدانها متصف بود. اهتمام ایشان به امر تحصیل، به حدى بود که شب‌هاى قدر را به غور و تفحص و تدبر در معانى عمیق آیات الهى مى‌گذراند و تألیف« المیزان» نیز در یکى از این شب‌ها به پایان رسید. علاقه به اهل بیت( ع)، در سراسر زندگى ایشان موج مى‌زد

دیدن صور برزخی :
علامه گاهی که مجلس را مناسب می دید و احساس می کرد حاضرین آن جلسه که معمولاً از شاگردان خواصش بودند و قدرت و توانایی درک مسائل غیبی را دارند برخی از جریانات و به اصطلاح مکاشفات خود را با عفت خاصی که از ویژگی های برجسته او بود، بازگو می کرد.
شهید مطهری هم به این واقعیت اشاره کرده و خاطر نشان ساخته که علامه طباطبایی مسائل غیبی را که مشاهده آن برای افراد عادی دشوار است می دیده اند.
علامه حسن زاده آملی در این باره می نویسد:
علامه طباطبایی در مسیر عرفان عملی دارای چشم برزخی بودند و افراد را به صورت ملکوتیشان می دیدند و برای بنده بارها پیش آمد و در محضر علامه طباطبایی شواهدی دراین باره [ چشم برزخی] دارم... بنده وقتی به خدمت آیت الله محمد تقی آملی(ره) تشرف حاصل کردم... ایشان فرمودند که ما وقتی در نجف بودیم در همان وقت، آقای طباطبایی، دارای مکاشفات عجیب و شگفتی بود.

آثار علمى:

حاصل تتبعات و اندیشه‌هاى علامه طباطبایى، در کتاب‌هاى ایشان که برخى به عربى و بعضى به فارسى نوشته شده، بازتاب یافته است

آثار فارسى ایشان:

شیعه در اسلام؛قرآن در اسلام؛وحى یا شعور مرموز؛اسلام و انسان معاصر؛حکومت در اسلام؛اصول فلسفه و روش رئالیسم؛على و فلسفه الهى؛خلاصه تعالیم اسلام؛رساله در حکومت اسلامى؛اعجاز قرآن؛رساله لب اللباب؛تعالیم اسلام

رحلت:

سرانجام، آن استاد بى‌بدیل علم عمل، در 18 محرم سال 1402 ق، برابر با 24 آبان 1360 ش، عالم فانى را وداع گفت و جسم پاکش، در زیر باران سرشک هزاران چشم گریان، در حرم مطهر حضرت معصومه( ع)، در قم، به خاک سپرده شد.

 

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا
  • کد خبر : 38224
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings