دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

آنچه باید بدانیم

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۳/۱ | 

اداره تغذیه/ آنچه باید بدانیم

 

 

چگونگی تهیه وتنظیم برنامه غذایی

·  یکی از مسائل مهمی که تمام جنبه های روحی و جسمی دانشجویان را در طول تحصیل تحت تأثیر قرار می دهد وضعیت تغذیه است. قسمت عمده غذای مصرفی دانشجویان را غذای ارائه شده درسلف سرویس و خوابگاه ها تشکیل می دهد. در این راستا برنامه غذایی( صبحانه، ناهار، شام ) با توجه به فصول سال به صورت هفتگی توسط کمیته تغذیه ( با عضویت دو نفر دانشجو به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه ) با توجه به نیازهای تغذیه ای روزانه دانشجویان براساس استاندارهای موجود واعتبارات تخصیصی تهیه و تنظیم شده و به دانشجویان ارائه می گردد. در تدوین برنامه غذایی از غذاهای متنوع به همراه پیش غذاها و دسرهای گوناگون استفاده می شود.

درحال حاضر درهفته، سبزیجات به صورت انواع سالاد، سبزی خوردن و یا سبزیجات بخارپز درکنارغذا، همچنین میوه به صورت 10-6 وعده در هفته ارائه می شود .

 

نکات مهم:

§        غذاهای پخته ای که به روش صحیح نگهداری نشوند، مهمترین علت مسمومیت غذایی هستند. بهتر است غذای پخته هر چه زودتر مصرف شود زیرا غذای گرم محیط را برای رشد هرچه سریع تر میکروب ها فراهم می کند. در غیر اینصورت غدای پخته باید سریع سرد شده و در یخچال نگهداری گردد.

§        غذای پخته ای که در یخچال نگهداری می شود برای مصرف مجدد بایستی به خوبی گرم شود. بیش از دوبار گرم کردن غذای پخته کار صحیحی نیست، چون هم خطر آلودگی آن بیشتر است و هم ارزش غذایی خود را از دست می دهد.

§        به رغم اینکه مواد غذایی خام نظیر میوه ها و سبزی ها قبل از توزیع توسط پرسنل آشپزخانه شست و شو می گردد ولی با توجه به حساسیت های بهداشتی این گونه مواد، لازم است حتما قبل از مصرف ، مجددا شست و شو و ضد عفونی


دفعات مشاهده: 49 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر